Moederschap zonder schuldgevoel: Hoe je kunt stoppen met straffen en starten met begrijpen."

Lijkt jou dit wel wat?

Dan is mijn Workshop Perfect voor jou!

Deze workshop is voor moeders die denken dat opvoeden alleen maar een serieuze klus is, maar laten we eerlijk zijn, het is vooral een avontuur vol lachen en groeien!”

Heb jij vaker het gevoel dat jij chinees praat tegen je kind?

Herken jij je dan in de volgende punten?:

 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder hoef te mopperen op mijn kind?
 • Waarom heb ik soms het gevoel dat ik een andere taal spreek dan mijn kind waardoor ik 100 keer mijn vraag moet herhalen?
 • Hoe kan ik mijn kind aanspreken op ongewenst gedrag zonder dat ik hem/haar kwets?

Veel van de moeilijkheden die we bij het opvoeden ondervinden, hangen samen met onze communicatie. De inhoud van je boodschap kan goed zijn, maar als je die niet op de juiste manier overbrengt, zal je kind niet op de gewenste manier reageren.

Dat is juist hetgene wat ik zelf ontdekt heb in de opvoeding van mijn dochter. Ik dacht heel vaak dat ik wel duidelijk was, maar niets bleek minder waar!!

Waarom zou jij het zelf allemaal gaan uitzoeken als ik je kan helpen waardoor het makkelijker wordt. 

Voor wie is deze Workshop geschikt?

Voor jou als jij;

 • graag wat beter wil snappen hoe de communicatie met je kind werkt
 • graag positief en liefdevol wil gaan communiceren zodat jij dit ook aan je kind kan doorgeven
 • graag tips wil krijgen hoe je de communicatie effectiever kan laten verlopen door het gebruik van andere woorden
 • bereid bent om hierin andere keuzes te maken
 • graag een kijkje wil krijgen in de werking van je brein qua communiceren
 • energie wil overhouden door een ontspannen contact met je kind
 • op zoek bent naar een andere manier van communiceren die WEL werkt

In deze Workshop ga jij op een laagdrempelige manier, samen met andere moeders, ontdekken hoe je door “anders” te communiceren met je kind minder hoeft te mopperen en straffen.

Je gaat ontdekken welke invloed jij kan hebben op een succesvol contact met je kind. Hierdoor ga jij aan je kind merken dat hij/zij meer zelfvertrouwen krijgt aangezien jij minder hoeft te zeggen wat er niet goed gaat.

Ik heb bij Vivian de workshop "Effectief communiceren met je kind" gevolgd tijdens het online Mama-Inspiratie-Event. Ik vond het event heel goed samengesteld. Vivian's workshop was heel waardevol en met super praktische tips om anders (en prettiger) met je kind te communiceren.
Diane
Moeder van 2 jongens
5/5
De Workshop effectiever communiceren met je kind was voor mij echt een enorme aanvulling hoe ik het wel wil doen tov mijn kind en ook samen met mijn kind. Positief in het leven staan, zeggen wat je wel wil en vooral daar zijn voor onze wondertjes. Jammer dat alleen mama's deze cursus volgen, want voor papa's zou dit ook een echte eye-opener en een goed leerproces kunnen zijn.
Ellen
Moeder van 2 meisjes
5/5

Ik heb het zelf ook meegemaakt…

Op dit moment heb ik een hele leuke, liefdevolle en prettige relatie met Nikki ( ondanks dat ze een puber is en het echt wel eens botst…) . Zelfs op de momenten die minder prettig verlopen (met de Duh’s en de pffff’s) kan ik beter afstemmen in wat zij nodig heeft en wat juist niet!

Door mijn positieve en rustige houding naar haar toe leer ik haar (onbewust) dat ook te doen. Ik merk dat zij ook steeds meer leert kijken naar wat er wèl mogelijk is ipv niet. Doordat je dit zelf iedere keer “zend” gaat dit in het onderbewustzijn van je kind verankerd worden.

Doordat Nikki en ik meer op 1 lijn zitten verloopt onze communicatie makkelijker en hebben we vaker aan een half woord genoeg.

Maar dit is niet altijd zo geweest…

Toen Nikki nog op de lagere school zat merkte ik vaker aan haar dat ze mij niet begreep en dat mij dat vervolgens irriteerde . Hierdoor kwam ik in een negatieve spiraal terecht van iedere keer hetzelfde doen en hetzelfde zeggen. Met als gevolg dat Nikki mij nog steeds niet begreep en vervolgens verdrietig werd van mijn gemopper.

Dat raakte mij dan iedere keer enorm, maar ik wist niet hoe ik het anders moest aanpakken. Ik twijfelde vaker over mijn rol als moeder. Deed ik het wel goed? Was ik wel een goede moeder? Was mijn kind wel gelukkig?… 

Tevens had Nikki veel moeite met contact maken en ik vond dat als moeder heel moeilijk om te zien. En de beoordelende blikken op het schoolplein hielpen hier ook niet aan mee…

Nikki was nu eenmaal niet haantje de voorste en ik wist niet zo goed hoe ik haar met dit onderdeel moest helpen.

Totdat ik de NLP opleiding ging doen.

DE opleiding die alles te maken heeft met communicatie! Dus daar moest het gaan gebeuren! En dat deed het ook. Wat ging er een wereld voor me open. Dus zo zit dat in elkaar met de communicatie. Dus zo ontstaat er miscommunicatie. Ik vond het steeds interessanter.

Ik ging zelf ervaren wat het effect is van anders contact maken met je kind. Ik leerde “echt” naar haar te luisteren. We zaten letterlijk meer op 1 lijn. De liefdevolle verbinding met elkaar was gecreëerd.

Dit wil ik jou ook graag leren!

Verlang jij ook naar een liefdevol contact met je kind?

Waardoor:

Na deze workshop;

 • Snap jij hoe de communicatie werkt in je brein en hoe je discussies en misverstanden kan voorkomen
 • Weet jij wat je “anders” mag gaan doen in contact maken met je kind
 • Ga jij positiever communiceren waardoor jij je kind meer zelfvertrouwen gaat geven
 • Gaan jij en je kind elkaar beter begrijpen
 • Hou je meer energie over door effectiever te communiceren met je kind
 • Ga jij thuis die BLIJVENDE verandering creeren in het contact met je kind