Een schoolvakantie kan soms, voor jou als moeder, een uitdaging zijn.

Wanneer de vakantie in het vooruitzicht is, kijken we er vaak halsreikend naar uit om tot rust te komen, even niets te moeten of juist leuke dingen te gaan doen! En vooral om even op te laden. Maar misschien is jouw kind wel sneller boos, heeft een korter lontje en is dit ideaal beeld een ver van je bed show.

Op vakantie gaan met (jonge) kinderen kan soms een uitdaging zijn. Iedereen in het gezin heeft zo zijn/haar wensen/ ideeën en verlangens en hoe creëer jij hier nu de juiste balans in?

Maar ook als je thuis blijft is het wegvallen van regelmaat en structuur vaak een reden voor meer irritatie. 

Een vakantie is vaak iets waar iedereen zich op verheugt, maar wat in de praktijk soms toch wat kan tegenvallen. Doordat je kinderen moeten wennen aan de omgeving, andere regels, een andere dag invulling en al wat meer. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld ‘lastig’ worden of slecht slapen.

Het idee wordt vaak geschetst dat op vakantie gaan met je hele gezin hard werken is en jij als moeder geen voldoende rust krijgt, toch?

Voor een deel zal dit ook wel waar zijn vrees ik, maar met de juiste tips en de juiste hulpmiddelen kan je er echt een feestje van maken hoor!

Of je nu thuis blijft, op vakantie gaat of enkele dagtripjes gaat maken…….voor iedereen zitten er bruikbare tips tussen.