BLOGS

Hoe gaat het meestal bij jou?
Morgen ga ik het anders doen…
Morgen ga …

Lees Meer…

Wat mij de laatste tijd vaker opvalt in de gesprekken die ik voer is dat we allemaal vaak geneigd zijn om…

Lees Meer…

Hoe vaak zet jij jezelf op 1?

Je doet als moeder je best om het goed te doen bij je kind…

Lees Meer…

Hoe ziet bij jullie het weekend eruit?

Bij ons zijn de weekenden wisselend druk en dat is prima. Wat mij wel opvalt in de rustigere weekenden dat we allemaal dan meer tijd doorbrengen op een apparaat…

Lees Meer…

Merk jij als moeder wel eens bij je kind dat zij zich makkelijk laat leiden door de ideeën of meningen van een ander? Zeg jij steeds vaker tegen je kind “ kom toch eens wat vaker voor jezelf op!” ?…

Lees Meer…

Hoe vaak kijk jij naar wat er wèl is bij je kind? Ik betrap me er wel eens op dat mijn dochter iets niet heeft opgeruimd en dat ik daar dan wat over zeg terwijl mijn aandacht dan ontglipt aan de dingen die ze bv wèl heeft gedaan…

Lees meer…

Het klinkt misschien vreemd, maar wat de situatie ook is… je hebt altijd een keuze hoe je reageert en dus er mee omgaat. Misschien heb ik geen keuze in wat er gebeurt of wat me overkomt (voor een deel), maar ik heb altijd de keuze hoe ik ermee om ga.

Lees Meer…

Hoe vaak denk je dat jij als moeder een probleem creëert wat er eigenlijk niet is? Moet jou kind vaker iets juist wél of juist niet doen omdat jij vindt dat dit zo hoort?
Misschien denk jij nu…” waar hééft ze het over?”. Ik zal hieronder een paar voorbeelden beschrijven;

Lees Meer…

Doe je schoenen aan! We moeten naar de zwemles!
NEEEEE, ik wil niet naar de zwemles!
Pfff daar gaan we weer…. Ik reageer er maar niet meer op want anders wordt het weer zo’n gegil.

Lees meer…

Wordt jij ook wel eens boos, verdrietig of teleurgesteld door de goed bedoelde adviezen van je omgeving m.b.t. de opvoeding of het gedrag van je kind? Als moeder voel je soms de praatjes en de ogen van andere ouders in je rug als je kind niet datgene doet of zegt wat misschien “standaard “is. En dat doet natuurlijk pijn….

Lees meer...

OMG!!!! Dat ging helemaal “fout”…

Vanmiddag had ik weer eens een aanvaring met mijn “puberdochter” .
Soms zijn er nu eenmaal van die momenten dat ik die grote mond even niet kan verdragen en ik gewoon lekker boos word. Ja met alle stemverheffingen erbij!! Ik vrees dat de buren ons ook gehoord hebben …

Lees meer…

Weet jij al dat je maar 5-9 dingen bewust doet op een dag? En dat al dat andere wat je op een dag doet dus allemaal onbewust gebeurt?
Stel je toch voor dat je de hele dag bij alles zou moeten nadenken!! Bij het openen van een deur, bij het smeren van je boterham, bij het lopen, bij het koffie drinken en ga zo maar door. Dan zou je avonds een bonkend hoofd hebben!…

Lees meer…

Je herkent vast wel die momenten dat je gigantisch “uit je slof schiet” qua boosheid omdat je kinderen weer niet luisteren of weer ruzie aan het maken zijn.

De kunst is alleen om op die manier boos te worden dat jij er achteraf geen spijt van hebt en dat je kinderen niet huilend naar hun kamer rennen……

Ik deel dan ook graag wat tips over boos worden op een groene manier i.p.v. een rode manier.

Lees meer...

Je kind komt uit school en je voelt aan alles dat er wat aan de hand is…

Hij is stil, hij geeft overal korte antwoorden op en je krijgt op alle vragen die je stelt het antwoord “weet ik niet”.

Wat jij ook allemaal probeert er komt geen goed woord uit zijn mond!

En nu? Je vindt het niet fijn om je kind zo te zien, want je voelt aan alles dat er iets aan de hand is, maar je hebt geen idee hoe je hem kan helpen als hij niet met je praat.

Lees meer…

 

De woorden die je gebruikt kunnen een enorme impact op je kind hebben. Op hoe ze zichzelf zien en hoe ze zich gedragen.

Misschien heb je mijn verhaal over het weglaten van “je bent” al eens gehoord.

Die 2 woordjes “je bent” hebben namelijk een ontzettende impact als jij ze op de verkeerde manier gebruikt. En nu heb ik het niet graag over goed en fout, maaaaaar in dit verhaal wel.

Lees meer…

Hoe zit het met jouw me-time? Een woord waar je misschien de kriebels van krijgt omdat dit zo makkelijk genoemd wordt overal….

Toch wil ik er in dit bericht aandacht aan schenken, want ik ben er persoonlijk van overtuigt dat me-time erg belangrijk is. We hebben als moeder te vaak de neiging om hier (te) weinig aandacht aan te besteden.

Lees meer…